C.B.D.C.


C.B.D.C.  De Digitale Euro. Als die Digitale Euro onder andere ook net zo anoniem wordt als cashgeld ? Dat je dus kunt betalen, zonder dat de ECB weet wie die betaling doet. Dan zou o.a. ik... minder moeite hebben met die Digitale Euro. Maarja. Dát... gaat natuurlijk niet gebeuren.
Een van de redenen om het af te wijzen.
Maar er zijn meer redenen...

Ook een van de grote problemen bij de Digitale Euro: hij kan programmeerbaar zijn. En dat houdt in dat de overheid straks kan bepalen waar jij je digitale euro's aan uitgeeft. Bijvoorbeeld alleen aan duurzame producten.

Op dit moment nog, nu ie er nog niet echt is, nu wordt nog gezegd dat de ECB en Europese Commissie dat niet willen (Programmeerbare Euro).
Maar als we alleen al naar de geschiedenis van de mensheid en haar machthebbers kijken ? Dan weten we nu al 100% zeker, dat dat natuurlijk wél... gaat gebeuren.

En ook, dat men nu al toegeeft hiermee niet de volledige anonimiteit te willen, die je met cashgeld dus wél hebt... Alleen dát, moet al te denken geven. Men stelt dat het risico op witwassen dan te groot wordt, als men het diezelfde anonimiteit geeft.  Een drogargument.
Per definitie moet je zoiets als paspoort of zoiets inscannen, voordat je ermee aan de slag mag. Men wil ook hier dus weten wie je bent. 
Duidelijk dus geheel iets anders, dan als je Cash- Contant Geld gebruikt.

Het Social Credit System:
*  Wappies geven aan dat dat Social Credit Systeem met de central bank digital
    currency  (CBDC), de beleidslijnen en de Europese wetgeving gericht laten zijn
    op allemaal hetzelfde doel: de mens een zwak en totaal afhankelijk, gecontroleerd,
    slaafs wezen maken.
    Nu zou je dit weg kunnen wuiven als complottheorieën. Geraaskal van onwetende
    nitwits en domme wappies, die nergens verstand van hebben.
    Dat kun je doen.
    Laten we hopen... dat we dat ook héél terecht... kúnnen doen.
    Maar, óf... we dat kunnen doen ???

Mijn visie in het kort:
Je hebt récht op volledige anonimiteit.  Recht op volledige privacy.  En dat is dan 100% zeker te weten verleden tijd met ook de CBDC.
En ook daarom: wég... met die: Digitale Euro !