Climate Change ?


Het lijkt mijzelf geen goed idee (En dan schrijf ik dat nog rustig, keurig en netjes op), om veel oeroude, unieke bomen te kappen in het Duitse: Reinhardswald, om op die plekken dan 240 meter hoge windmolens neer te zetten.
Volgens mij, ben je dan compleet- en helemaal fout met het klimaat en energie bezig.
Rob Jetten gaf aan 27-09-2023, dat na 60 jaar de Groningse gaskraan dichtgedraaid werd.
Los van of ikzelf dat goed vind, omdat we met een heel ander beleid gewoon nog Russisch gas hadden kunnen hebben, blijft daarbij ook de vraag staan van:
De gaskraan gaat dicht. Oke. Maar gaat die gaskraan dan alleen voor ons, de Nederlanders dicht ? Omdat we vast zouden kunnen zitten aan contracten met bv.:
Duitsland, Frankrijk, Verenigd Koningrijk, Belgi en Itali ?
Voor zover mij bekend... d.d. 20-09-2023, gaat er dus nog steeds gas naar: Belgi, Frankrijk en Duitsland. En wij als Nederlanders zouden het dan moeten doen met torenhoge gasrekeningen, die wellicht nog hoger worden.
En ook dat helpt m.i. ook de Groningers niet veel verder.
Extinction Rebellion en de A12:
Op zaterdag 9 september, 2023 blokkeerde Extinction Rebellion de A12. Hoewel in niet mis te verstane woorden hen aangegeven was, dat dit verboden was, had Extinction Rebellion er op geen enkele manier een boodschap aan.
hoe te handelen van / door de overheid.

Mijn inziens: opvallend dat in vergelijking met de protesten tegen Coronamaatregelen de aanpak soft was.  Bijvoorbeeld het waterkanon werd zo ingezet dat het eerder een verfrissende douche voor de demonstranten was. Bij bijvoorbeeld de Coronademonstraties ging dat er iets anders aan toe.

Nog los van wat ik van Extinction Rebellion vind... Dit zou ergens toch wel vragen op moeten roepen.  Zeker als deze aanpak voor Extinction Rebellion blijvend is, omdat ze aangaven en: aangeven elke dag door te gaan met o.a. de A12 bezet te houden.

 Klimaatverandering.
Je komt het tegen op Internet: "Wat er ook cht aan de hand is. En wat je er van kunt vinden, toch vreemd dat klimaatverandering gewacht heeft totdat de globalisten hun agenda: 2030 helemaal hadden gepland- en klaar waren om het uit te voeren. En dat maakt klimaatverandering, en dan het deel wat aan mensen toegeschreven wordt, er niet geloofwaardiger op".

Datgene wat ik persoonlijk er wel wat vreemd aanvind, dat is dat men klimaatverandering alleen maar denkt op te kunnen lossen als de burgers (Even zwart/wit), financieel kaalgeplukt kunnen worden.

Dat de mens voor een deel verantwoordelijk is voor het klimaatprobleem, lijkt mijzelf wel iets dat aannemelijk is. Alleen 'moet' je m.i. wel de vraag stellen van hoe groot ons aandeel dan is- en voor welk percentage ?

Zomaar een voorbeeldje daarvan, anno: 30-08-2023:
De auto. Toch een van de belangrijkste uitvindingen van de afgelopen eeuw(en). En iets dat mensen een ongekende vrijheid gaf- en geeft, omdat we ons op een makkelijke manier kunnen verplaatsen. En waarbij ook mensen met een kleine beurs konden profiteren.

Maar een belangrijke adviseur van het kabinet:  Jan Willem Erisman, voorzitter van de wetenschappelijke klimaatraad, die gaf eind augustus 2023 aan, dat de massa van de auto af moet.  "Om een volledig klimaatneutraal vervoerssysteem te hebben in Nederland, kunnen de meeste burgers niet meer in een (eigen) auto rijden.
Van: heilige koe naar: zwart schaap.

* Commentaar:
Dat de auto bij zal dragen aan een beter milieu ? Iedereen snapt wel, dat dt natuurlijk niet het geval is. Punt.  Maar je moet wel nadelen tegen voordelen afzetten. En er zou niet alleen naar de auto gekeken moeten worden. In het kader van klimaat & c is er, in elk geval, wat mij betreft, meer waar naar gekeken moet worden. Onder andere:
- Overbevolking bijvoorbeeld.

- Ondanks bieden werkgelegenheid: wt stoot de industrie (Wereldwijd) uit ?
- Hoe goed zijn die grote datacenters voor het klimaat en milieu ?
- Hoe klimaatvriendelijk zijn ook: The Phones, qua productie en opladen elke dag ?
En er is vast nog veel meer op te noemen...

Gun mensen nog een stukje vrijheid, met hun auto. Waarbij het begrip: 'vrijheid', inmiddels sowieso al discutabel is qua alleen al (Nog verder stijgende) brandstofprijzen, belastingen- en andere, overige kosten.  En over 'vrijheid' gesproken: als je je er werkelijk in verdiept: hoe vrij ben je dan nog in een elektrische auto ?
Gun mensen rijplezier- en kijk meer naar andere zaken.

Op: 22 november, 2023. Dan zijn er weer verkiezingen.
Advies: stel je op de hoogte van wat politieke partijen willen. Wat ze aangeven in hun (Verkorte ?), programma's.  En stem dan puur daar je eigen keuze op af. Dus niet, zomaar zonder nadenken, weer "dom vedan", op die en die partij stemmen, omdat je dat altijd al deed, maar analyseer wat ze gedaan hebben, nagelaten hebben- en n.a.w. wl- of niet voor u gaan doen, straks.

En kijk nu ook eens niet alleen maar, of: hoofdzakelijk, naar de: 'poppetjes'. Een wellicht populair overkomend persoon, daarvan kan de partij op zich een beleid voorstaan, wat ondanks dat populaire: 'poppetje', een beleid voert wat niet goed voor u is.  En het: 'poppetje', wat bij u op zich niet populair is, daarvan kan de partij best eens een beleid voeren wat wl... goed voor u is.
Bekijk dus wat de partij, de partij... ansich wil !

In de praktijk van alle dag, zal blijken, dat u hoofdzakelijk te maken heeft met gevoerd- of te voeren beleid.  En niet met het: 'poppetje'.