Oorlog & c÷


Archief

Nieuws

Optie-1

Optie-2

Optie-3


 

Het stemgedrag van de bulk van de kiezers, dat heeft ons ook, wat de oorlog tussen Rusland en: "Oekra´ne" (Lees: Joe Biden's Amerika), onder andere- en mede in financiŰle problemen gebracht.  Door dat stemgedrag, kon iemand zoals Rutte & c÷, blind de kant van: Joe Biden's Amerika kiezen. Met alle gevolgen (En nog mogelijke gevolgen ) van dien.

Het is een complex internationaal conflict.  Omdat we als land met Joe Biden's Amerika mee zijn gaan doen. Iets waar ikzelf zwaar op tegen was.  Hoofdzakelijk door dat meedoen, kampen we onder meer met energietekorten en torenhoge inflatie. Voor enorme aantallen aan gezinnen betekent dat inmiddels onder meer: onbetaalbare energierekeningen- en dat het leven uberhaupt een heel stuk duurder geworden is.
En is het eind daarvan d.d. 31 augustus, 2023 al in zicht ?

"Onze ?", oorlog tegen Rusland (Niet mijn oorlog !), die zet qua santies trouwens ook nog niet veel zoden aan de dijk. Het lijkt er zelfs op dat ze een averechts effect hebben.
Alles wat we geßcht worden te doen tegen Rusland, dat veroorzaakt juist aan deze kant veel narigheid, zoals enorme prijsstijgingen voor de Hollandse huishoudens op zo goed als elk gebied. En als je dan inmiddels (Voor wie het wil weten ?), kunt zien dat de inkomsten van Rusland uit olie en gas sinds de oorlog zijn verdubbeld- en de Roebel enorm sterk is ?
Dan zou ook dßt, toch te denken moeten geven. Maar nee: o.a. het Hollandse volk, wenst te slapen- en vooral niet gestoord te worden.
Meegaan in ook het Nederlandse overheids narratief, dat is immers veel gemakkelijker. Stel je voor zeg, dat je je echt zou moeten gaan verdiepen in ook deze materie ? Hoe het zover gekomen is- en wat er 'echt' aan de hand was- en is ? Nee hoor. Te vermoeiend ook- en helemaal geen zin aan.

Buiten de westerse wereld, Joe Biden's Amerika- en The UK, kijken de overige landen op
deze planeet anders naar Rusland.  De grootste landen ter wereld, India en China, die zoveel mogelijk olie en gas uit Rusland kopen, hebben geweigerd zich te scharen achter de sancties van de EU en de VS, evenals Saoedi-ArabiŰ, een groot deel van Afrika en Zuid-Amerika. ArgentiniŰ, bijvoorbeeld, lijkt zich zeer binnenkort aan te sluiten bij de door Rusland geleide BRICS-alliantie.
En rara, hoe kan dat nu ? En waarom... doen zij niet... met: "Ons ?", mee ???Begin april was op diverse 'gerenommeerder' Nieuwssites nog te lezen dat Oekra´ne tot een van de meest corrupte landen behoort.
Wil je zo'n land er uberhaupt bij hebben ? Dan dienen er voorwaarden gesteld te worden waaraan voldaan moet worden.

In cijfers van E&Y Accountancy stond Oekra´ne in 2012 nog vet in de top 3 van meest corrupte landen in de wereld. Samen met Colombia en BraziliŰ. In 2017 deed Oekra´ne het ietsiepietsie minder slecht.
Toen stond het land op 9.

Het bureau Transparency International's Corruption Perceptions Index: dit bureau werkt met een ranglijst van minst tot meest corrupte land. Van de 180 landen stond Oekra´ne in 2021 nog op plaats 122.  Het is daarmee praktisch, het meest corrupte land van Europa.

Logisch dat er dan een waslijst aan voorwaarden bestaat voor Oekraine om EU lid te kunnen worden. Minder logisch volgens mij, is dan wel, om veel van die voorwaarden te schrappen.


De hoogste tijd om, inplaats van nu aan te sturen op een kernoorlog (Die niet in Joe Biden's Amerika uitgevochten zal worden), met toezeggingen aan Oekra´ne voor: F16 vliegtuigen, en meer onmenselijker wordend wapentuig uit Joe Biden's Amerika, om aan te sturen op onderhandelingen.
Helaas is ook "Onze ?",  Tweede Kamer daar blind voor. Alleen FVD en BVNL willen daarop aansturen.  Wat mij betreft, een drama dat je je these days af moet vragen waarom het verstand nu juist bij slechts die twee partijen schijnt te zitten, en niet bij de rest... ?

Die rest wil de procedure zelfs versnellen om Oekra´ne op te nemen.
Consequenties daarvan ??? Zij die erover beslissen, zullen er niets van merken, maar het gewone volk, wel.
- We krijgen dan het armste- maar ook vooral: het corrupste land van Europa erbij.
- O.A. de Nederlandse belastingbetaler zal dan voor hoge kosten opdraaien.
- De EU zal dan Úcht... rechtstreeks verwikkeld raken in het conflict met Rusland.

De landen die Europa in deze oorlog duwen: The UK- en Joe Biden's Amerika, liggen op grotere afstand, en zullen dus... niet van de oorlog lijden.  Is het dan even makkelijk om oorlogszuchtig te zijn !!!?

Maar ja. In de hoofden van het gros, van de zich uit pure gemakzucht graag laten hersen-spoelende Hollanders, is de visie al ver gegroeid, dat het echt asociaal is, om aan je eigen land, je eigen mensen, maar vooral om natuurlijk gezond, verstandig te denken.
Ook 22 november 2023 (Verkiezingen), zal zo goed als zeker, gÚÚn kentering brengen.

* Wel komt bij dit alles natuurlijk een vraag bovendrijven zoals bijvoorbeeld:
  'Of we alles maar moeten accepteren wat Rusland en Poetin doen- en mogelijk willen' ?
  Mijn antwoord daarop is- en blijft een ondubbelzinnig: Nee.
  Het is nat˙˙rlijk een slechte zaak, dat Rusland Oekra´ne binnengevallen is.
  Maar of we daarvoor... toch ook niet naar andere 'spelers', in 'het veld', moeten kijken ?
  Zie daarvoor, onder andere... de hier bovenstaande link van: archief.